dilluns, 8 d’abril del 2013

TOT UN ÈXIT DE RAMS!!!

La ballada de Rams va comportar la preparació de més d'una vintena de balls a càrrec dels cinc grups de què consta l'Esbart Dansaire del Centre, entre infantils, juvenils i cos de dansa.
Aquesta ha estat la Ballada de Rams de l'any del Centrenari, el Centenari del Centre Moral, i reproduïm aquí, pel seu interès, les paraules de presentació abans d'encetar l'espectacle del diumenge 24 de març:
"De nou ben retrobats en Diumenge de Rams per assistir a aquesta mena de valoració col.lectiva de l'estat del nostre esbart: els dansaires van creixent, i d'any amb any van aconseguint l'objectiu de sentir-se cada cop més còmodes dalt de l'escenari, de saber-hi estar, i, com sempre, d'oferir-nos el millor d'ells mateixos i el que van aprenent dels seus mestres de dansa. Segurament el públic més veterà tindrà l'ocasió, aquesta tarda, de recordar danses que feia temps que no es veien, pares i mares que recordaran haver-les ballat quan ells eren joves dansaires de l'Esbart. I pot ser que la ment s'inundi de records, i és bo que sigui així, perquè ens trobem davant la Ballada de Rams del Centrenari del Centre, i és adient obrir els calaixos del passat. 
L'Esbart no és tan "vell" com el Centre, només té 36 anys, però això sí, es va fent gran, i ja ha generat records de joventut en molts dansaires ja veterans, que miraran de revifar a finals d'estiu l'esperit que els va fer dansar de petits, d'adolescents, de joves, com ara ho estan fent els seus descendents. Aquesta transmissió en cadena constitueix una riquesa, un valuós patrimoni artístic pel nostre poble, i el caliu de la resposta del públic ha estat en tots aquests anys el millor estímul possible perquè monitors, directors, equips tècnics, tinguin prou empenta per continuar la tasca iniciada fa 36 anys per Maria Recasens, continuada per Guillem roca i feliçment encapçalada aquests darrers anys per Carles Marpons, tots ells, això sí, ben secundats per tanta gent amb una total dedicació. L'espectacle que veurem a continuació és fruit, per tant, d'una línia de treball constant que ve de lluny i té la voluntat de continuar anant més lluny encara.
Valorem, doncs, aquests treballs coreogràfics, tant tradicionals com de creació d'arrel catalana, que ens presenten avui tots i cadascun dels grups que constitueixen l'Esbart Dansaire."