dilluns, 29 de juny del 2009

BALLADA DE RAMS '09

El diumenge 5 d'abril l'Esbart va oferir, com ja és habitual aquests darrers anys, una mostra d'un costum ja prou arrelat: un recital complet amb totes les seves seccions infantils, juvenils i cos de dansa, en total sis grups actualment. I també és costum que s'entengui aquesta ballada com una prova de nivell per cadascun dels grups de l'Esbart, una mena d'avaluació per part de qui n'és el jutge més adient per valorar-los: el públic de casa nostra, que ha vist com cada dansaire ha anat creixent i progressant a cada contesa.
Hi ha anys que són especialment joiosos i aquest en va ser un, perquè va encetar la ballada el grup dels més petits de tots, el grup que s'ha obert aquest curs, que es va estrenar, amb un èxit d'inscripció de 28 petits dansaires i amb llista d'espera. Ells representen la continuïtat, l'energia necessària perquè la base de l'Esbart sigui prou àmplia per sustentar un cos de dansa de qualitat. Es van interpretar 19 danses repartides en dues parts, i el ritme de la ballada va ser equilibrat i eficient, sense temps morts ni llargues pauses, fet de mèrit donada la gran quantitat de dansaires que s'havien d'alternar a escena executant des de danses-joc fins a peces tradicionals tot passant per coreografies signades per mestres contemporanis de prestigi.

EQUIP DE MONITORS: Anna Artigas, Gemma Artigas, Marta Clopés, Joan Duran, Ramon Garcia, Fina Joseph, Jordi Joseph, Susi Joseph, Carles Marpons, Eduard Roca, Esperança Subirana i Xavi Vila.
IL.LUMINACIÓ: Joan Casademunt.
SO: Gaspar Casals
REGIDORIA D'ESCENA: Marta Garcia
DISSENY VESTUARI: Paquita Roca i Berta Rossell
CONFECCIÓ DE VESTUARI : equip de vestuari de l'Esbart Dansaire
COORDINACIÓ GRUPS INFANTILS: Raquel Serrat
DIRECCIÓ ARTÍSTICA: Carles Marpons