divendres, 25 d’octubre del 2013

L'ESBART !!!

Uns quants joves arenyencs, a l'empara del Centre, van començar fa cinquanta anys l'aventura de muntar un esbart dansaire, l'Esbart Dansaire del Centre Moral, tant pel delit de ballar com per fer-ho en català.
Durant sis o set anys van tirar endavant actuacions, participació en aplecs d'esbarts, preparació de dansaires infantils, fins que les circumstàncies familiars o laborals de cadascú van anar desmuntant el projecte. Anys més tard, i ja n'ha fet trenta sis, va néixer una altra iniciativa semblant, també dins del mateix Centre i que continua ben viva encara també amb el nom d'Esbart Dansaire del Centre Moral d'Arenys de Munt. Tant el primer Esbart com l'actual van beure, en els seus inicis, de l'experiència de membres de l'Esbart Maragall d'Arenys de Mar, que avui manté únicament un grup de veterans. No hi ha fórmules miraculoses, infal.libles, que permetin a una entitat sobreviure a la implacable envestida del temps, hi ha simplement el desig i la voluntat d'anar avançant pas a pas, dia a dia, aprofitant circumstàncies favorables i esforços compartits.
L'Esbart ha anat configurant un estil propi, de responsabilitat entre els dansaires, del més petit fins al més gran, generant amb el pas dels anys uns lligams subtils de bons records entre tots els que una hora o altra n'han format part i que són capaços de connectar a través de mil anècdotes compartides, resultat de vivències comunes. Uns quants centenars d'arenyencs, i de no arenyencs també, durant anys, han ballat i ens han fet ballar els cors a l'escenari, a la plaça, arreu on han anat a representar l'esperit de casa nostra: no s'entendria aquest fenomen sense el teixit de complicitats que s'han anat creant entre els dansaires i la gent del poble, i més encara, amb molts dels arenyencs nouvinguts que han trobat a l'Esbart una font d'amistats i de coneixences. Així mateix, l'Esbart presenta el valor afegit d'actuar a manera de tarja de presentació de la nostra vila amb garantia de qualitat.
Hem de felicitar-nos tots plegats, membres de l'Esbart, dansaires, equips tècnics, col.laboradors entusiastes, públic fidel, per comptar amb aquest autèntic patrimoni artístic a la nostra vila.
Que sigui per molts més anys!!!